ساخت آب شیرین کن با استفاده از باتری
محققان کشور موفق به طراحي و توليد آب شيرين کني شدند که با استفاده از باتري قلمي ، آب شور با درجه 18 گرم در ليتر را شيرين مي کند . اين آب شيرين کن در بخش کشاورزي کاربرد دارد .
افزايش جمعيت ، افزايش مصرف سرانه آب و موادغذايي ، آلوده سازي منابع آب توسط صنايع و تغييرات اقليمي طي دهه گذشته باعث اعمال فشار بر منابع محدود آب شيرين در مقياس جهاني شده است .
با توجه به کمبود منابع آب شيرين در جهان فقر غذايي در حال حاضر و بطور گسترده اي در آينده گريبانگير بسياري از کشورها خواهد شد .
از جمله راه حل هايي که براي اين معضل جهاني پيش روي کارشناسان قرار گرفته ، نمک زدايي از آبهاي شور با استفاده از دستگاهاي آب شيرين کن است که در بخش شرب، کشاورزي و صنعت قابل استفاده است .
استفاده از اين فناوري براي کشاورزي با توجه به ميزان توليد محصولات کشاورزي به ازاي مقدار آب مصرف شده و بهاي محصولات کشاورزي محل تامل است .
جليل کارگران ، مخترع اين طرح در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت : اين دستگاه شامل مجموعه اي از يک مخزن آب با يک رديف کننده يوني و دو الکترود غير همجنس است .
وي افزود : در اين روش نوسان سازي مثبت و منفي از طريق يک پيل قابل انجام است که با استفاده از آرايش يون هاي اصلي آب با استفاده از جذب بار الکترواستاتيکي يون ها ، آب را شيرين مي کند .
اين مخترع با بيان اينکه روش هاي مختلفي براي شير کردن آب وجود دارد خاطرنشان کرد : هر کدام از روش هاي ياد شده داراي مزايا و معايبي از جمله مصرف بالاي انرژي و هزينه بالاي تجهيزات و مقرون به صرفه نبودن است .
وي افزود : اين روش در مقايسه با روش هاي ارايه شده تا کنون مقرون به صرفه است .
به گفته کارگران اين دستگاه کاربرد کشاورزي دارد .
شيرين کردن آب با توجه به محدود بودن آب هاي شيرين و با کمترين ميزان انرزي و با بازدهي بالا از جمله مزاياي اين طرح است .
گفتني است اين طرح در پنجمين جشنواره نوآوري و شکوفايي فجر انقلاب اسلامي در بهمن ماه گذشته شرکت داشته است .
تاريخ ثبت خبر :
۱۳۹۳/۱۲/۱۶
منبع :
مهندسي آب