راهنما
دانستنی های آب و هوا
آموزش
 
تماس با ما
نام :
تلفن :
ایمیــل :
پیغام :

دستگاه تصفیه آب غیر شرب

نام رده : سوالات عمومی 
نام سوال کننده : یاسین , فتحی
متن سوال : باعرض سلام و خسته نباشید.
من یه مشکل داشتم میخواستم از شما راهنمایی بگیرم.
من تو یکی از شهرهای بندری کشور زندگی میکنم که آب غیر شرب ما از سد تأمین میشه و مقدار زیادی گل و لای و گچ و آهک و املاح نمکی داره ونیمه سنگینه ، تمام شیرآلات ساختمانم را رسوبهایی شبیه گچ و املاح نمکی گرفته و وقتی ظرفها رو میشوریم و خشک میشه روشون لکه های سفید ظاهر میشه.
یه دستگاه تصفیه آب استوانه ای گرفتم که فیلتر pp داره و در ورودی آب ساختمان نصب کردم اما این فیلتر فقط رسوبات گل ولای رو میگیره و گچ و آهک و املاح نمکی آب رو تصفیه نمیکنه.میخواستم ببینم من اگه بخوام املاح نمکی و گچ و آهک آب ورودی ساختمانم رو تصفیه کنم ( غیرشرب ) باید کدوم یک از دستگاههاتون رو بخرم؟( البته ما اینجا بخاطر فشار کم آب از پمپ یا دینام استفاده میکنیم برای همین حتی المکان دستگاهی که معرفی میکنید سرعت آب رو کم نکنه )
متشکرم
پاسخ : با سلام
فیلتر pp با محفظه استوانه ای خود، مورد مناسبی است برای تصفیه آب ورودی اما نه برای حل مشکل رسوب گذاری آب. همانطور که می دانید رسوب گذاری آب در اثر وجود مقادیر بالای املاح معدنی آب است که این املاح را به دلیل محلول بودن در آب نمی توان توسط فیلتر های میکرونی مانند pp و فیلتر های مشابه حذف نمود. این فیلتر ها جهت حذف ذرات معلق در آب مانند شن و ماسه ، گل و لایی ، زنگ آب ، لجن و جلبک مناسب بوده و میزان حذف آنها بسته به مش فیلتر استفاده شده دارد که اکثرا از نوع 5 میکرون آن استفاده می شود. یعنی ذرات بزرگتر از 5 میکرون با این فیلتر ها حذف می شوند و تا زمانی که از ناخالصی ها اشباه نشده اند تاثیری در دبی آب ندارند. همچنین استفاده از این فیلتر ها همراه با رسوب گیر جهت تکمیل تر شدن فرایند تصفیه آب توصیه می شود.
اما برای حل مشکل رسوب گذاری آب روش های مختلفی وجود دارد که مصرف کننده با مطالعه آنها و بررسی شرایط خود یک یا چند روش از آنها را می تواند استفاده کند. یکی از روش های ساده و ارزان قیمت که تاثیری در دبی و فشار آب نداشته و هزینه نگهداری و اپراتوری ندارد استفاده از ضد رسوب های الکترو مغناطیسی و مغناطیس دائم است، نوع الکترو مغناطیسی که در اندازه های خانگی حدود 6 یا 7 وات مصرف برق دارد روی لوله آب نصب می شود یعنی حتی نیاز به برش لوله آب هم ندارد و نوع مغناطیس دائم آن در بین مسیر جریان آب قرار گرفته و با توجه به دارا بودن مگنت دائم نیازی به برق هم ندارد. روش ساده و ارزان قیمت دیگر استفاده از فیلتر های پلی فسفاتی درون محفظه های 10 اینچی در ورودی ساختمان یا محفظه های 5 اینچی در ورودی سیستم هایی گرمایشی مانند آبگرمکن دیواری یا پکیج است. یکی از عوامل افزایش رسوبگذاری آن افزایش دمای آن است و اکثرا میزان رسوبات در آب گرم بیشتر است پس استفاده از رسوبگیر در ورودی سیستم های گرمایشی روش مناسبی است. روش های دقیقتر دیگری مانند سیستم های اسمز معکوس RO و ستون های رزینی وجود دارند که به دلیل بالاتر بودن هزینه های راه اندازی و نگهداری، وجود پساب و در نتیجه مصرف بالای آب کمتر در ورودی ساختمان ها جهت تصفیه کل آب ورودی مورد استفاده قرار می گیرند. جهت آشنایی بیشتر از با این فیلتر ها به قصمت تصفیه آب همین سایت مراجعه و توضیحات مدل های مختلف را مطالعه فرمائید.
تاريخ سوال : ۱۳۹۳/۵/۲۱
تاريخ پاسخ : ۱۳۹۳/۱۰/۲۱